Kan du använda två olika profiler på samma Netflix-konto?

Netflix introducerade flera användarprofiler för samma konto i augusti 2013. Tanken bakom funktionen är att göra det lättare för tittare som delar ett konto att behålla sina egna visningshistorier och rekommendationer. Om en familj till exempel använder samma Netflix-konto hemma, påverkas inte pappas filmrekommendationer av barnens tv-showval.

Hur användarprofiler fungerar

Du kan lägga till upp till fem användarprofiler för varje Netflix-konto utan att betala något extra. Varje enskild profil på kontot får sedan personliga förslag baserat på vad som har tittats och betygsatt med det kontot, samt separata listor för nyligen bevakade och omedelbar kö. De separata användarprofilerna kan också kopplas till separata Facebook-konton, vilket ger personliga förslag från Facebook-vänner som inte påverkas av andra användare som delar samma Netflix-konto.

Skapa en profil

Din nuvarande profil visas i det övre högra hörnet av Netflix webbgränssnitt. Klicka på rullgardinsmenypilen till höger för att lägga till nya profiler i ditt konto. Använd länken "Lägg till profil" för att skapa en ny profil och ange namnet på den nya användaren när du blir ombedd att göra det. Netflix ger dig också möjlighet att ställa in vissa profiler som används av barn under 12 år, vilket begränsar typen av innehåll som användaren kan komma åt. Med hjälp av "Redigera" -knapparna på sidan av profilnamnlistan kan du ändra namnen som används, välja en annan avatar och ta bort profiler från kontot.

Använda profiler

Du kan välja profiler på rullgardinsmenyn i Netflix-gränssnittet för att hålla tittarhistoriken och rekommendationerna separata. Första gången du använder en profil uppmanar Netflix dig att välja några filmer och tv-program som du tycker om att skapa den första satsen av rekommendationer. Om du inte kan växla mellan användarprofiler eller skapa nya profiler från Netflix kanske funktionen ännu inte stöds på din nuvarande plattform. Gå till Netflix-webbplatsen för att lägga till eller ta bort profiler och se till att de fungerar korrekt.

Enheter som stöds

När profilfunktionen först lanserades kunde nya profiler skapas endast på Netflix-webbplatsen och Netflix på PS3. Användarprofiler kan väljas på webbplatsen, iPad, iPhone, PlayStation 3, Xbox 360, Apple TV och de flesta moderna smarta TV-apparater och Blu-ray-spelare. Från och med november 2013 har inget ytterligare profilstöd meddelats, vilket innebär att profiler inte alls kan användas på Netflix på Nintendo Wii eller i Netflix-appen för Android och kan ställas in från endast Netflix-webbplatsen och PS3-app.