Hur inaktiverar du styrplattan från en HP-bärbar dator

Längst ner i mitten av din HP-bärbara dator finns det som kallas en "pekplatta". Pekplattan fungerar på samma sätt som en mus, förutom att du drar fingret över dynan, istället för att flytta en mus fysiskt. Om du någonsin har skrivit och markören flyttat till ett helt annat område på skärmen kan pekplattan vara den skyldige. Allt som krävs är en snabb pensel av din handflata för att av misstag klicka på musen någonstans på skärmen, vilket flyttar dig där. För att förhindra detta har HP emellertid integrerat en avstängningsmetod för att inaktivera pekplattan.

På / Av knapp

Vissa HP-bärbara datorer har en bekväm av / på-omkopplare runt pekplattan. Den här knappen fungerar som en omkopplare för att tillfälligt stänga av pekplattan när du skriver. Undersök området runt din pekplatta noga och leta efter den här lilla på / av-omkopplaren. Tryck på den här knappen en gång för att stänga av pekplattan; tryck på den igen för att slå på den igen. Inte alla modeller har den här knappen.

Internet-pekplattans knapp

Om din HP bärbara dator inte har en uppenbar knapp kan den döljas inuti styrplattan. För att stänga av pekplattan, tryck och håll fingret i det övre vänstra hörnet på HP-pekplattan i fem sekunder. Pekplattan stängs av och en liten lampa tänds, så du vet att den verkligen är avstängd. Tryck på och håll ned det övre vänstra hörnet igen i fem sekunder för att sätta på pekplattan igen, vilket släcker ljuset.

Enhetsegenskaper

Som de flesta hårdvaror kan du inaktivera pekplattan genom Windows-enhetsegenskaper. Effektivt inaktiverar du drivrutinerna, vilket gör att hårdvaran kan interagera med operativsystemet. Enhetsegenskaperna är tillgängliga via "Kontrollpanelen". För att stänga av pekplattan, klicka på "Start" och sedan på "Kontrollpanelen". Dubbelklicka på "Mus" -inställningarna. Klicka på fliken "Enhetsinställningar" och klicka på "Inaktivera" för att inaktivera pekplattan. Du kan välja "Aktivera" för att använda det igen.

Avinstallera drivrutinerna

För att inaktivera pekplattan permanent kan du avinstallera drivrutinerna för den via "Enhetshanteraren". Liksom annan programvara upphör den att fungera när du avinstallerar drivrutiner. Eftersom förarna tillåter pekplattan att interagera med operativsystemet kommer pekplattan att inaktiveras helt när drivrutinerna avinstalleras. Klicka på "Start", skriv "Enhetshanteraren" (utan citat) i sökfältet och tryck på "Enter". Klicka på pilen bredvid "Möss och andra pekdon." Högerklicka på pekplattan och klicka på "Avinstallera".