Skillnader mellan iPod och iPhone-laddare

Medan många Apple-produkter, som iPods och iPhones, kan använda laddningskablar omväxlande, finns det en viss skillnad mellan olika generationer av Apple-produkter. Senast utlöste introduktionen av iPhone 5 och femte generationens iPod Touch tung debatt när konsumenterna insåg att laddningskablarna och tillbehören för tidigare iPhones och Apple-enheter inte var kompatibla med deras nya iPhone eller iPod Touch. Apple har skapat produkter för att stödja de olika generationerna av sin laddningsteknik.

30-stift till USB

I stort sett är den vanligaste laddningskabeln för Apples mobila enheter 30-stifts till USB-kabel. 30-stift till USB-kabeln används för att ladda och synkronisera iPhone 4s, iPhone 4, iPhone 3Gs, iPhone 3G, iPhone, första till tredje generationen av iPod, iPod Touch första till fjärde generationen, iPod Classic och första till sjätte generationen av iPod Nano.

Apple iPod Shuffle till USB

För att rymma iPod Shuffles mindre storlek designades en mindre, mer kompakt synk- och laddningskabel. Till skillnad från 30-stiftsanslutningen liknar iPod Shuffle till USB-synkroniserings- och laddningskabeln ett mikrofonuttag. IPod Shuffle till USB-kabeln är endast kompatibel med iPod Shuffle-modeller och kan inte gränssnitt med andra Apple-enheter.

Blixt till USB-kabel

Från och med iPhone 5 har Apple bytt från den 30-stiftiga kontakten till Lightening-kontakten för sina mobila enheter. I ett pressmeddelande från Apple beskrivs Lightning-kontakten som mer hållbar, mindre och smartare än den tidigare 30-poliga kontakten. Nuvarande Apple-enheter som använder blixtkabeln inkluderar iPhone 5, den femte generationen iPod Touch, den sjunde generationen iPod Nano, den fjärde generationen iPad och iPad Mini. Medan Lightning-kabeln har snabbare överföringshastigheter, är den fortfarande baserad på USB 2.0-teknik och dataöverföringslocken för den tekniken.

Adaptrar

För att undvika potentiella motreaktioner från konsumenter, av vilka många har köpt tillbehör från tredje part som är utformade för 30-stiftsanslutningen, skapade Apple 30-stift till Lightning-adaptern. Med den här adaptern kan användare fortsätta använda tillbehör som stereodockningsstationer, fodral och andra tredjeparts skapelser som är utformade för att interagera med den större 30-stifts designen på äldre Apple-enheter.