Kräver en iPad en månatlig internetkostnad?

För att använda många av iPad-funktionerna, som e-post, iCloud eller kartor, behöver du tillgång till Wi-Fi eller 3G-anslutning. Dessutom kan Wi-Fi krävas för att ladda ner stora dokument, inklusive filmer, multimedia och andra extremt stora filer. Det är möjligt att endast använda din iPad på ett kafé, bibliotek, restaurang eller annan plats som tillhandahåller Wi-Fi och inte köper en plan, men du måste överväga om det är värt besväret.

IPad-modeller

Apple säljer iPads som endast tillåter Wi-Fi-anslutning och modeller som tillåter både W-Fi och mobilanslutning. Den endast Wi-Fi-modellen kräver en internetanslutning för att komma åt webbplatser, vissa appar och e-post, medan Wi-Fi + Cellular-modellen kan ansluta antingen till en internetanslutning eller en mobil dataplan. Från och med september 2012 finns mobilplaner tillgängliga via Verizon eller AT&T.

Internetanslutning

För att ansluta till Internet hemma måste du köpa antingen en Wi-Fi-modell och en internetplan eller en Wi-Fi + mobilmodell och en månatlig internet- eller mobilplan. Om du köper en månatlig internetplan kan du ansluta flera enheter, inklusive datorer, iPads och iPhones, till Internet mot en enda avgift med ett modem och en router. Om du köper en mobilplan måste du betala en separat avgift för varje enhet du ansluter, även om du kanske får rabatt om du ansluter flera enheter, till exempel en iPad och en iPhone.

Internetleverantörer

Området där du bor avgör med vilka leverantörer du kan köpa internettjänst. Människor som bor i stora städer har vanligtvis det största utbudet av alternativ, medan individer som bor på landsbygden kanske bara har en enda internetleverantör i sina områden. Oavsett vilken leverantör du väljer betalar du en högre månatlig kostnad för snabba anslutningshastigheter. Vissa internetleverantörer tillåter dig att betala en rabatterad ränta om du köper en kombination av tv, internet och telefontjänster, så kontakta en nuvarande kabel-tv eller mobiltjänstleverantör om de erbjuder rabatterade internetpriser.

Mobildataplaner

Om du vill köpa mobiltjänst, som gör att du kan komma åt Internet var som helst en 3G- eller 4G-nätverksanslutning finns, måste du köpa en mobildataplan. Du kan köpa en mobildataplan från AT&T eller Verizon. Du kan köpa en 3G-plan utöver en internetplan eller bara köpa en dataplan.

AT & T-planer

AT&T erbjuder tre mobildataplaner, beroende på hur mycket data du använder varje månad. Från och med september 2012 kan du köpa en 250 MB-plan för 14,99 USD, men om du överskrider din tilldelning betalar du 14,99 USD för varje ytterligare 250 MB data du använder. Du kan också köpa 3 GB för $ 30 per månad och 5 GB för $ 50 per månad, med en överskottsavgift på $ 10 för varje extra gigabyte som används. När du köper en plan får du fri tillgång till AT&T Wi-Fi Hot Spots.

Verizon-planer

Verizon erbjuder Share Everything-planer, som ger en delad datapool till alla dina mobila enheter. Du kan köpa 4 GB data för $ 30 per månad, 6 GB data för $ 40 per månad, 8 GB data för $ 50 per månad eller 10 GB data för $ 60 per månad, från och med september 2012. Om du överskrider dina tilldelade data kommer du betala $ 15 per 300 MB. Dessutom måste du betala 10 USD per surfplatta som du ansluter till planen varje månad och högre avgifter för andra enheter du ansluter till planen.