Hur man bekräftar att Wake on LAN är aktiverat i datorns BIOS

Genom att aktivera Wake on LAN-funktionen kan en sovande dator väckas av ett speciellt nätverkskommando. För att säkerställa att den här funktionen är inställd på "på" eller "aktiverad" måste du redigera datorns Basic Input-Output System. BIOS laddas strax efter att en dator startats och koordinerar kommunikationen mellan hårdvaran och operativsystemet. Innan operativsystemet laddas måste du trycka på en specialknapp för att komma in i BIOS. Olika BIOS har olika menyer att navigera, men de flesta Wake on LAN-inställningarna finns under BIOS-energihanteringsavsnittet.

Kontrollera WOL-inställningar för American Megatrend (AMI) BIOS (SE REF 1, sidan 7)

Steg 1

Stäng av datorn och slå sedan på den. Innan det första pipet hörs trycker du på den tilldelade knappen för att komma in i BIOS. Detta är vanligtvis F1, F2, Del eller Esc-tangenten, men det skiljer sig beroende på BIOS-version, moderkortstillverkare och i vissa fall datortillverkare. Många datorer säger vilken knapp du ska trycka på för att komma in i BIOS innan operativsystemet laddas. Om du fortfarande inte kan komma in i BIOS, kolla tillverkarens manual för moderkortet.

Steg 2

Tryck på sidopilarna för att navigera till "Advanced" -menyn.

Steg 3

Tryck på nedåtpilen tills "Chipset Configuration" är markerad och tryck på "Enter".

Steg 4

Tryck på nedåtpilen tills “Southbridge Configuration” är markerad och tryck “Enter”

Titta på inställningen "Wake on LAN from S5" är inställd på "Enabled". Om inte, välj det och tryck på "Enter" för att ändra.

Kontrollera WOL-inställningar för Biostar BIOS

Steg 1

Slå på datorn. Innan det första pipljudet trycker du på den tilldelade knappen för att komma in i BIOS. Detta är vanligtvis F1-, F2-, Del- eller Esc-tangenten, men det skiljer sig beroende på BIOS-version, moderkortstillverkare och i vissa fall datortillverkare. Många datorer säger vilken knapp du ska trycka på för att komma in i BIOS innan operativsystemet laddas. Om du fortfarande inte kan komma in i BIOS, kolla tillverkarens manual för moderkortet.

Steg 2

Tryck på nedåtpilen tills "Power Management Setup" är markerad och tryck på "Enter".

Titta på inställningen "WOL (PME #) från mjuk av" är inställd på "Enabled". Om inte, använd piltangenterna för att välja den och tryck på plus (+), minus (-), Page Up eller Page Down för att ändra.

Kontrollera WOL-inställningar på HP-datorer (SE REF 3)

Steg 1

Slå på datorn. Innan det första pipet hörs trycker du på den tilldelade knappen för att komma in i BIOS. Detta är vanligtvis F1, F2, Del eller Esc-tangenten, men det skiljer sig beroende på BIOS-version, moderkortstillverkare och i vissa fall datortillverkare. Många datorer säger vilken knapp du ska trycka på för att komma in i BIOS innan operativsystemet laddas. Om du fortfarande inte kan komma in i BIOS, kolla tillverkarens manual för moderkortet.

Steg 2

Tryck på höger piltangent tills inställningarna för "Power" har valts och tryck på "Enter".

Steg 3

Tryck på nedåtpilen tills menyn "Hårdvarueffekthantering" har valts och tryck på "Enter".

Titta på inställningen "S5 Wake on LAN" är inställd på "Enabled". Om inte, använd upp- och nedpilen för att välja den. När du väl har valt, använd vänster- eller högerpiltangenterna för att ändra den till "Enabled".