Så här kommer du till iPhone Root Directory

Även om iPhone är ett kraftfullt verktyg är en av dess nackdelar att du inte kan bläddra i filinnehållet som en vanlig skivenhet. Om du jailbreakar din telefon kommer du att kunna navigera i dess olika kataloger och mappar, inklusive rotkatalogen där mycket av dina användardata lagras. Root-åtkomst ger dig fler alternativ för att kopiera musik eller andra mediefiler som är lagrade på telefonen, och en rad appar som inte är godkända av Apples App Store är tillgängliga för jailbreakade telefoner. Jailbreaking av din telefon är lagligt, men det upphäver omedelbart tillverkarens garanti. Jailbreaking eller körning av ej godkända appar kan orsaka fel på din iPhone.

Steg 1

Besök den första länken i avsnittet Resurser för att jailbreak din iPhone. Det finns olika typer av jailbreaking-program, inklusive redsn0w, Absinthe och Spirit. Din telefon måste vara jailbroken för att komma åt rotkatalogen.

Steg 2

Ladda ner och installera ett iPhone-webbläsarprogram (länkar i resurser). iPhone-mappar och iPhone-mappar är gratis att ladda ner och använda, medan DiskAid erbjuder en gratis testversion.

Steg 3

Anslut din iPhone till din dator med den medföljande datakabeln. Kör iPhone-webbläsarprogramvaran. Om du använder iPhone-mappar öppnar du Start-menyn, väljer "Dator" och dubbelklickar sedan på din iPhone-ikon.

Steg 4

Välj den mapp du vill visa innehållet i från den vänstra kolumnen. Från programvaran eller ditt Explorer-fönster kan du kopiera, radera eller redigera någon av dina iPhones filer.

Klicka på "Root" -mappen från den vänstra kolumnen för att komma åt telefonens rotkatalog. Beroende på vilken programvara du använder kan en varningsmeddelande visas. Klicka på "OK" eller "Fortsätt" för att visa innehållet i rotkatalogen.