Autotrader Vs. eBay Motors

Autotrader och eBay Motors erbjuder ett alternativ till den konventionella processen att köpa ett nytt eller begagnat fordon. Båda dessa onlineplattformar tillgodoser både lokal och nationell publik, men de skiljer sig åt i hur de hjälper köpare eller säljare.

eBay Motors Översikt

EBay Motors är en av två stora plattformar som eBay erbjuder för att köpa och sälja bilar - den andra är eBay Classifieds, som fungerar mer som Craigslist. EBay Motors, å andra sidan, är en auktionsstilplattform i stil med eBays traditionella webbplats, men den är dedikerad till att köpa och sälja bilar rikstäckande. Förutom bilar och lastbilar inkluderar artiklar på eBay Motors husbilar, båtar, motorcyklar, sanddynor, go karts, snöskotrar, skotrar och vattenskoter.

Översikt över autotrader

Autotrader är en online-webbplats för annonser snarare än en auktionsplattform. Den har en omfattande lista över fordon som innehåller foton, detaljerad information om fordonet och säljarinformation. Det når också en nationell publik, men är skräddarsydd speciellt för lokala köpare och säljare. Företagets representanter hävdar att Autotrader-webbplatsen har den största nya och begagnade fordonsinventeringen från återförsäljare och privata säljare. Det innehåller dock inte de olika artiklar som eBay Motors erbjuder. Istället begränsar Autotrader för det mesta sina listor till bilar, lastbilar, husbilar och motorcyklar.

Uppköp

Både eBay Motors och Autotrader ger dig möjlighet att göra specifika sökningar efter den typ av fordon du letar efter. Huvudskillnaden mellan de två plattformarna är vad som händer när du vill ta nästa steg. Om du är redo att köpa ett fordon på eBay Motors, skulle du lägga ett bud om det är en auktionsstil, eller du kan göra ett erbjudande om det är en fastprislista. På Autotrader skulle du antingen maila eller ringa säljaren och sedan gå därifrån. Både eBay Motors och Autotrader har många tjänster som hjälper dig genom köpprocessen, till exempel prissättningsrapporter, fordonshistorik och till och med finansiering.

Försäljning

Varje plattform har sina egna fördelar för säljare. Autotrader erbjuder en lyxig VIP-tjänst som den skickar en fotograf för att fotografera ditt fordon och sedan har en konsult som hjälper dig att fastställa ett noteringspris. Konsulten tar också emot alla telefonsamtal från intresserade köpare och skickar sedan nödvändig information till dig. Eller så kan du välja Autotrader's grundläggande klassificerade tjänst. EBay, å andra sidan, har ingen VIP-tjänst. Men det ger dig en steg-för-steg uppsättning instruktioner för att styra försäljningsprocessen. Dessutom tenderar eBays auktionsstil att locka köpare till handling, enligt en artikel på Edmunds.com om eBay Motors.