Visas att skicka ett meddelande på Facebook på en vägg?

Att skicka ett direktmeddelande på Facebook - antingen via chattverktyget för chattmeddelanden eller e-postmeddelandeskärmen - håller meddelandet privat mellan dig och mottagaren. Trots tillfälliga rykten om motsatsen kan andra Facebook-kontakter inte se meddelandet om du inte avsiktligt lägger upp det på din väns tidslinje istället.

Facebook-chatt och meddelanden

Facebooks meddelandeskärm innehåller både asynkrona konversationer som skickas medan kontakter är offline (liknar e-post) och chattkonversationer som skickas i realtid (liknar traditionella snabbmeddelandeprogram). Meddelanden som skickas via skärmen Meddelanden, chattens sidofält eller Facebooks mobilapplikationer hålls privata och kan endast ses av avsändaren och de valda mottagarna.

Sekretessen för dina meddelanden

Facebooks meddelandesystem är helt stängt - det finns inga sekretessinställningar som kan justeras för att avslöja dina konversationer med andra, och inte heller kan någon annan se vem du kommunicerar med. Om du svarar på ett befintligt meddelande, kontrollera listan över mottagare högst upp i konversationen för att se till att du är medveten om de Facebook-vänner som kommer att få det. Dessa privata meddelanden visas inte någon annanstans på Facebook, men var medveten om att alla du skickar ett meddelande till kan välja att vidarebefordra det till någon annan.

Meddelanden på Facebook Walls

De enda meddelandena som visas på en Facebook-vägg eller tidslinje har publicerats där direkt med rutan "Lägg upp" högst upp på sidan. Dessa inlägg dyker vanligtvis upp för alla som besöker tidslinjen och kan också visas i dina väns nyhetsflöden. Denna metod är mer lämplig för meddelanden som inte är privata och när andra gemensamma vänner kanske vill se eller delta i konversationen.

Väggpostens integritet

När du lägger upp ett meddelande på någon annans tidslinje snarare än via skärmen Meddelanden, har den aktuella vänen kontroll över vem som kan se inlägget via inställningarna för tidslinjen och märkningen. Du kommer därför inte att kunna begränsa vem som kan se det - vanligtvis har alla dina väns vänner tillgång till det om de väljer att besöka relevant tidslinje. Huruvida inlägget dyker upp i dina väns nyhetsflöden beror på flera olika faktorer, inklusive inställningarna för nyhetsflöden som konfigurerats av varje vän.