Ethernet Vs. USB

Ett antal modem har både Ethernet- och USB-portar för att ansluta din dator till Internet. Vilken anslutning du väljer kommer att föredras, eftersom de flesta datorer har både Ethernet- och USB-portar. Din anslutningshastighet spelar dock också en roll i vilken kabel du ska använda, eftersom varje gränssnitt erbjuder olika anslutningshastigheter.

Internet-hastigheter

Din internethastighet varierar beroende på vilken internetleverantör du väljer och de paket de erbjuder. Vilken typ av anslutning du har ändrar också din hastighet; topphastigheterna för en DSL-anslutning är långsammare än topphastigheterna för en kabelanslutning, vilket i sin tur är långsammare än en fiberanslutning. Enligt Eric Geier från PC World kan DSL gå så högt som 15 mbps nedladdningshastighet och 1 mbps uppladdningshastighet, medan kabeln kan nå så högt som 100 mbps nedladdning och 10 mbps uppladdning - även om heminternetanslutningar tenderar att vara långsammare. Oavsett vilken hastighet du betalar för, vilken typ av anslutning du använder från ditt modem till din dator eller router - USB eller Ethernet - kommer att ha en omedelbar effekt på din surfningshastighet.

Ethernet-anslutningar

Om du är begränsad till USB-portar eller vill ha en dedikerad nätverksanslutning är Ethernet vägen att gå. Anslutningar via Ethernet är dedikerade direkt till nätverksaktivitet, medan USB-anslutningar på vissa datorer delar bandbredd mellan anslutna höghastighetsenheter. Den vanligaste Ethernet-kabeln erbjuder 10 Mbps bandbredd, men det finns också Ethernet-kablar som kan gå upp till 100 Mbps. När du använder Ethernet, använd endast en kabel så länge som nödvändigt eftersom signalstyrkan försämras över längre kablar.

USB-anslutningar

Om du inte kan använda en Ethernet-anslutning med din dator är USB ett alternativ som kan användas. Om din dator använder USB 1.1 eller USB 2.0 erbjuder den inte lika mycket bandbredd som de nuvarande USB-standarderna. USB-bandbredd varierar beroende på datorns ålder. Nyare datorer använder vanligtvis USB 3.0-portar, som kan se hastigheter på 4,8 Gbps, medan USB 2.0 når hastigheter på 480 Mbps och USB 1.1 får 12 Mbps. Om du använder en dator med USB 2.0-anslutningar har styrenheten en bandbreddsbegränsning på 60 Mbps.

Använda ditt modem

Ditt modem kan inte använda både USB- och Ethernet-anslutningarna samtidigt, men du kan växla mellan dem om du ändrar dig senare. Om du väljer USB kopplar du bort Ethernet-kablar från baksidan av modemet. Anslut USB-kabeln direkt till din dator - inte till ett nav - och anslut den på datorns baksida, där portarna i allmänhet är mer kraftfulla. Om du väljer att använda Ethernet kopplar du bort USB-anslutningar från baksidan av modemet och ansluter modemet till din dator.