Hur du åtgärdar DPC Watchdog Violation Violation i Windows 10

Att möta DPC_WATCHDOG_VIOLATION-fel i Windows 10 kan vara riktigt irriterande eftersom de flesta användare inte vet vad det här egentligen betyder och hur man löser problemet. Läs nedanstående steg för att fixa DPC Watchdog Violation Vioulation i Windows 10.

Vad är DPC Watchdog Violation Violation

Enligt Microsoft indikerar DPC_WATCHDOG_VIOLATION-fel att ett DPC-vakthundfelstest utlöste på din dator antingen på grund av ett enda långvarigt uppskjutet procedursamtal (DPC), eller eftersom systemet tillbringade en lång tid på en avbrottsförfrågningsnivå (IRQL) av DISPATCH_LEVEL eller högre.

I princip försöker denna förklaring från Microsoft säga att din dator har slutat fungera eftersom den inte kunde få svar från en av dess hårdvarukomponenter.

Även om den vanligaste hårdvarukomponenten som är involverad i det här problemet tycks vara hårddisken, kan problemet utlösas på grund av att andra enhetsdrivrutiner blir kompatibla och andra problem.

Fixa DPC Watchdog Violation Violation i Windows 10

Om du står inför DPC Watchdog Violation-fel efter en Windows Update eller efter installation av ett nytt program är den logiska lösningen att avinstallera uppdateringen eller ta bort det nya programmet.

Denna lösning fungerar bara om du kan få åtkomst till ditt skrivbord. Om du inte kan komma åt skrivbordet måste du tänka på återställning eller återställning av din enhet.

Generellt sett kan DPC Watchdog Violation Error i Windows 10 åtgärdas med någon av följande metoder.

  1. Avinstallera senaste programuppdateringar
  2. Felsöka eller återställ datorn
  3. Kör Windows Felsökare
  4. Sök efter Windows-uppdateringar
  5. Byt ut hårddiskdrivrutinen

1. Avinstallera senaste programuppdateringar

Om du ser DPC Watchdog Violation Error efter installation av senaste programuppdateringar, kan du avinstallera den senaste programuppdateringen på din dator och se om detta åtgärdar problemet.

Om du har åtkomst till ditt skrivbord öppnar du Kontrollpanelen> Program> Program och funktioner> Installerade uppdateringar> Högerklicka på uppdateringen och klicka på Avinstallera.

2. Felsöka eller återställ datorn

Om du inte kan få åtkomst till skrivbordet startar din dator flera gånger och slutligen startar automatisk reparation. Om Windows 10 inte kan lösa problemet tar det dig att välja en alternativskärm.

1. På nästa skärm klickar du på alternativet Felsökning.

2. På felsökningsskärmen väljer du Avancerade alternativ.

3. På skärmen Avancerade alternativ ser du olika alternativ för att felsöka din dator.

Om du hade skapat en systemåterställningspunkt eller systembild på din dator kan du klicka på Systemåterställning eller systembildåterställning och följa nästa uppsättning instruktioner för att återställa eller återställa Windows 10.

  • Hur du återställer Windows 10-datorn med hjälp av systemåterställning
  • Hur du återställer Windows 10-datorn med systembild

Om du inte har en System Image eller System Restore Point på din dator kan du prova andra alternativ för att hitta och åtgärda problem på din dator eller gå tillbaka till föregående skärm och klicka på Återställ det här PC-alternativet.

Klicka på Behåll mina filer på nästa skärm och följ nästa instruktionsuppsättning för att återställa din dator.

3. Kör Windows Felsökare

Om du kan få åtkomst till skrivbordet är det enklaste sättet att hitta och åtgärda problem i Windows 10 att använda den inbyggda felsökaren i Windows på din dator.

1. Klicka på Start-knappen> Inställningsikon

2. Klicka på Uppdateringar och säkerhet på skärmen Inställningar.

3. På skärmen Uppdatering och säkerhet klickar du på Felsökning i den vänstra rutan och klickar sedan på alternativet Blå skärm i den högra rutan.

4. Följ instruktionerna för att felsöka och åtgärda problem som gör att datorn stannar eller oväntat startar om.

På samma skärm kan du bläddra ner och klicka på Felsökare för programkompatibilitet för att se om en äldre version av ett program eller app på din dator orsakar problemet.

4. Sök efter uppdateringar

Det är möjligt att din dator inte installerar Windows Updates och detta orsakar problemet på din dator.

1. Klicka på Start-knappen> Inställningsikon

2. Klicka på Uppdateringar och säkerhet på skärmen Inställningar.

3. Klicka på Kontrollera efter uppdateringar på nästa skärm.

5. Uppdatera hårddiskdrivrutinen

I allmänhet bör Windows 10-uppdateringen också uppdatera enhetsdrivrutinerna på din dator. Ibland kanske detta dock inte händer och orsakar DPC Watchdog Violation Violation i Windows 10.

1. Högerklicka på Windows Start-knappen och klicka sedan på Enhetshanteraren i menyn som visas.

2. På skärmen Enhetshanterare utvidgar du posten för IDE ATA / ATAPI-kontroller. Högerklicka sedan på Controller med SATA AHCI i sitt namn och klicka på Update Driver.

3. På nästa skärm klickar du på Sök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogramvara.

4. Följ nästa uppsättning instruktioner för att uppdatera drivrutinen för hårddisken på din dator.

5. Starta om datorn och se om problemet är rätt.

Obs! Denna fix är inte tillämplig om du har en SSD-enhet på din dator.