Titta på strömmande video från en iPhone till en dator

Mängden lagringsutrymme på din iPhone begränsar antalet musik- och videofiler du kan ladda på den, men du kan använda Apples hemdelning för att trådlöst strömma innehåll från din dator till din iPhone. Hemdelning fungerar dock bara i en riktning där videoflöden kommer från din dator för visning på din iOS-mobilenhet. Om du vill vända på det och dra video från din iPhone till din dator - till exempel för att implementera ett DIY-säkerhetssystem med hjälp av liveflödet från din iPhones videokamera - finns det ett antal sätt att underlätta streaming.

AirPlay och en skärmdelningsapp

AirPlay streamer videor, musik och foton trådlöst från din iPhone till andra AirPlay-aktiverade enheter som TV-apparater och datorer. Du kan konfigurera den så att den fungerar med skärmdelningsprogramvara på din dator som speglar din iPhone-skärm på datorns bildskärm så att du kan använda din iPhones pekskärm för att mata in kommandona men se samma skärm på båda skärmarna. Det finns inga gränser för vad du kan strömma - titta på datorns bildskärm när du använder din iPhone för att spela ett spel, FaceTime en vän eller titta på en video från enhetens kamerarulle.

Aktivera AirPlay-spegling

När du väl har valt och installerat speglingsprogram på din dator måste du aktivera AirPlay Mirroring på din iPhone. Börja med att dubbelklicka på "Hem" -knappen och dra sedan fingret över skärmen från vänster till höger två gånger. Tryck på "AirPlay" -ikonen, som ser ut som en rektangel med en triangel inuti, och välj sedan datorns namn från den tillgängliga listan med skärmar. Om saker är konfigurerade korrekt på båda enheterna, bör du se en speglad bild av din iPhone på datorns skärm.

Direktsändning

Live-videosändningsappar erbjuder envägs, realtidsvideoflöden från din iPhones videokamera. De flesta av dessa typer av applikationer - populära inkluderar UStream Live Broadcaster och Qik Live - matar en live-videosignal från den mobila enheten via en trådlös eller 4G-anslutning till en online-delningswebbplats. Appen kommer också att presentera webbadressen till videon som du kan dela med vänner eller helt enkelt skriva in i datorns webbläsares adressfält.

Videokonferenser

För en live, tvåvägs videostreaming-lösning kan du alltid lita på en videokonferensapp som Skype eller Google Hangouts för att strömma ett live-kameraflöde - ofta i HD-kvalitet - och dela det inte bara med din dator utan med ett antal vänner. Precis som envägs direktsändningsapplikationer kan det här videoflödet också ses från en webbläsare, vilket gör din iPhones videoström tillgänglig från vilken enhet som helst.