Hur man skriver ut från Android-telefon med Google Cloud Print

Det är bekvämt och miljövänligt att underhålla digitala kopior, men det är också nödvändigt att skriva ut filer och e-postmeddelanden. I den här artikeln visar vi dig stegen för att använda Googles Cloud Print-teknik för att skriva ut e-post, dokument och foton med din Android-telefon.

Skriv ut från Android-telefon med Google Cloud Print

Googles molntrycksteknik gör att nästan alla anslutna enheter inklusive Android-telefoner och surfplattor kan skriva ut till nästan alla skrivare som är registrerade hos Google.

Därför är det första kravet för att kunna skriva ut från en Android-telefon eller surfplatta med Googles molntrycksteknik att gå vidare och registrera din skrivare hos Google.

Trots att processen för att registrera en skrivare hos Google är lite komplicerad kommer du att gå bra så länge du följer stegen nedan och tillåter Google att automatiskt lista skrivare som är anslutna till ditt nätverk.

Registrera din skrivare hos Google

För att registrera din skrivare hos Google behöver du ett Google-konto (Gmail), dator och en skrivare ansluten till din dator med USB-kabel eller ansluten till ditt nätverk via WiFi eller en Ethernet-kabelanslutning till ditt modem eller router.

När du är redo följer du stegen nedan för att registrera din skrivare med Google Cloud Print.

1. Öppna webbläsaren Google Chrome på din dator

2. Klicka sedan på menyikonen 3 punkter längst upp till höger på skärmen och klicka sedan på alternativet Inställningar i rullgardinsmenyn (se bild nedan)

3. Bläddra ner till botten på sidan på skärmen Inställningar och klicka på Visa avancerade inställningar…. (Se bild nedan)

4. Bläddra sedan ner till avsnittet Google Cloud Print på sidan Chrome Inställningar och klicka på Hantera-knappen.

5. Klicka på Lägg till skrivare på nästa skärm

6. Du kommer att gå till inloggningssidan för ditt Google-konto, om du inte redan är inloggad. Logga in på ditt Google-konto med ditt Gmail-användarnamn och lösenord.

7. När du är inloggad på ditt konto kommer du att omdirigeras till Googles Cloud Print-webbplats, där du ser att Google automatiskt har upptäckt de skrivare som är anslutna till ditt nätverk och listat dem åt dig (se bild nedan)

8. Klicka på knappen Lägg till skrivare för att lägga till listade skrivare till Google (se bilden ovan)

När du har registrerat din skrivare till Google är du inställd och redo att skriva ut allt från din Android-telefon eller surfplatta till någon av dina skrivare som är registrerade på Google Cloud Print.

Lägg till Google Cloud Print-appen till Android Phone

När du har registrerat din skrivare hos Google är nästa steg att ladda ner och installera Google Cloud Print-appen på din Android-enhet.

1. Öppna Google Play Store på din Android-telefon eller tabell.

2. Klicka sedan på Sökfältet och skriv "Cloud Print".

3. Klicka på Cloud Print av Google Inc. på nästa skärm.

4. Klicka på Installera-knappen för att ladda ner och installera Google Cloud Print-appen på din Android-enhet på nästa skärm.

Obs! Vissa Android-telefoner har Google Cloud Print redan installerat.

Steg för att skriva ut från Android-telefon med Google Cloud Print

Följ stegen nedan för att skriva ut från din Android-telefon eller surfplatta till din skrivare som du registrerat med Google Cloud Print.

1. Se först till att Google-kontot som du använder på din Android-telefon är samma Google-konto som du använde för att registrera din skrivare hos Google.

2. Öppna sedan filen som du vill skriva ut från din Android-telefon. Filen kan vara vilken webbsida, Gmail-meddelande, vilket dokument som helst eller ett foto lagrat på din telefon.

Du kan också välja att skriva ut en fil som finns på Google Drive, Dropbox eller på någon annan Cloud Storage Service.

3. När filen som du vill skriva ut är öppen klickar du på menyikonen med 3 punkter längst upp till höger på skärmen. I det här fallet försöker vi skriva ut en artikel från Techbout till en molnskrivare (se bild nedan).

4. På rullgardinsmenyn klickar du på alternativet Dela.

5. Därefter ser du ett popup-fönster, tryck på alternativet Skriv ut.

6. På nästa sida klickar du på pil ned-knappen till höger om Spara som PDF.

7. Välj sedan den skrivare du vill skriva ut filen till. Om du inte hittar skrivaren, klicka på Alla skrivare ... för att få en lista över dina skrivare registrerade hos Google.

8. När du hittat skrivaren och är redo att skriva ut, tryck på knappen Skriv ut för att skicka den här webbsidan från din Android-telefon till din skrivare.