Kan LG Optimus Android Videochatt?

LG Optimus-serien av Android-enheter är en rad prisvärda smartphones och surfplattor med stora skärmar och snabba processorer. Medan de flesta Optimus-telefoner bara har bakre kameror, har vissa, som Exceed och Black, främre kameror, vilket gör dem idealiska för videochatt. Modeller utan frontkameror stöder också programvara för videochatt, även om det inte är lika bekvämt att använda det.

Kompatibilitet med Android 2.3 och senare

Alla Optimus-modeller efter den första stöder åtminstone Android 2.3, vilket gör dem kompatibla med Google Hangouts. Det här programmet kan vara en del av programvarupaketet som medföljer din telefon, men om inte, ladda ner det gratis från Google Play Butik på din enhet. Hangouts kräver ett Google+ konto och stöder videosamtal med upp till nio kontakter, men för att chatta med dem måste du bjuda in dem att gå med i Google+. För att ringa en kontakt, skriv hennes namn i sökfältet, välj henne från sökresultaten och tryck på ikonen "Kamera". Om din telefon saknar en främre kamera måste du stå framför en spegel för att spela in dig själv medan du tittar på skärmen.

Original LG Optimus

Den första Optimus stöder bara Android 2.1, så du måste ladda ner ett program som Tango, Qik eller FriendCaller (länkar i resurser). Dessa program fungerar i huvudsak på samma sätt som Hangouts, och precis som det ursprungliga Google-programmet måste båda parter ha samma programvara. Eftersom originalet Optimus saknar en främre kamera måste du stå framför en spegel, hålla telefonen bakåt eller be en vän att spela in dig medan du pratar. Videosamtal med var och en av dessa applikationer är gratis och stödjer gruppsamtal.