Varför startar inte min Kindle Fire?

När Kindle Fire går i vila blir skärmen mörkare. Om du var på ett program när det gick i viloläge kan Kindle hänga och agera som om det inte slås på. Den är redan på, men låst i viloläge med en mörk skärm. Kindle Fire har flera alternativ för att få den att fungera igen. Om allt du försöker misslyckas och det fortfarande är under garanti - eller om du precis fått det och inte kan få det att fungera - kontakta Amazon så skickar de dig en ny Kindle i utbyte mot din gamla.

Utan laddning

När Kindle Fire inte tänds är det första man misstänker batteriladdningen. Detta händer när du låter det vara för länge - vilket ibland är svårt att säga eftersom Kindle-skärmen blir svart eller grå när den går i viloläge. Även om det är i viloläge slits batteriet över tiden, eftersom det fortfarande är "på" och bara har ett 8-timmarsbatteri. Skärmens ljusstyrka och Wi-Fi-inställningar kan båda tömma batteriet snabbare. Anslut din Kindle till och låt den ladda i minst 30 minuter innan du försöker starta om den.

Hård återställning

Du kan behöva slutföra en hård återställning för att få din Kindle att fungera igen. Om den hängs upp i viloläge kan du inte berätta för det eftersom skärmen ser ut som om den var avstängd. När du har laddat din Kindle Fire i minst 30 minuter med den laddare som medföljde trycker du på "På" -knappen på sidan av Kindle-skärmen. Om inget händer, släpp. Vänta några sekunder och tryck sedan in knappen igen, den här gången håller du den i minst 20 till 30 sekunder innan du släpper den. Ge enheten några minuter på att stänga av den helt. Du kommer inte märka att något händer eftersom skärmen förblir mörk genom denna process. Tryck på strömbrytaren för att starta om din Kindle efter att ha väntat.

Fabriksåterställning

Om du upptäcker att din Kindle Fire fortsätter att hänga och inte startar när du trycker på strömbrytaren kan du ha ett programvaruproblem eller annan konflikt. Det bästa sättet att lösa detta är att återställa din Kindle till fabriksinställningarna. Denna åtgärd tar bort all personlig information, kontoinställningar, applikationer och nedladdningar från din Kindle Fire och återställer den till sina ursprungliga fabriksinställningar. När du har laddat din Kindle och slutfört en hård återställning, slå på din Kindle för att komma åt enhetsinställningarna. Svep fingret ned från toppen av skärmen där du ser tidsvisningen. Välj inställningarna "Mer" som identifieras av plustecknet genom att lätt trycka på det. Bläddra ner till "Enhet", tryck på den och bläddra ner till "Återställ till fabriksinställningar." En popup-skärm ber dig bekräfta och fortsätta. Tryck på "Ja".

Skärm låst

När du först ställer in din Kindle Fire erbjuder den dig möjligheten att ställa in ett lösenord för låsskärmen. Detta håller din Kindle Fire-information privat eftersom den hindrar vem som helst från att komma åt den. För att återställa låsskärmslösenordet måste du återställa din Kindle till fabriksinställningarna. Efter det femte felaktiga försöket att ange ditt lösenord för låsskärmen eller ditt personliga identifieringsnummer, visas en popup-skärm som ber dig återställa din Kindle. När du har slutfört fabriksåterställningen, återställ din Amazon-kontoinformation och synkronisera din Kindle med din information som finns i Amazon-molnet åt dig.