Hur man installerar Mini Windows XP

Netbooks utrustade med minimalt minne och hårddisklagring kräver en avskalad version av Windows-operativsystemet för att fungera effektivt. Mini Windows XP-programmet tillhandahåller en netbook med en version av Windows-operativsystemet som inte tar mycket utrymme. Installationsförfarandet är enkelt och kräver inga speciella programmeringsförmågor, men du måste ha en originalkopia av Windows XP på nätboken för att kunna använda den avklädda versionen.

Ladda ner ett DVD-brännande program till skrivbordet, till exempel det kostnadsfria ImgBurn-programmet. Dubbelklicka på filen en gång nedladdad för att installera den på hårddisken. Starta om datorn när installationen är klar.

Ladda ner Mini Windows XP-filen till datorns skrivbord. Dubbelklicka på filen för att dekomprimera den till en mapp på skrivbordet.

Mata ut DVD-enhetens skivfack. Placera en tom inspelningsbar DVD på skivfacket. Stäng skivfacket.

Starta DVD-bränningsprogrammet genom att välja det från popup-menyn "Start> Alla applikationer".

Välj DVD-enhet från rullgardinsmenyn "Enheter" på programmets huvudskärm.

Klicka på fliken "Arkiv" högst upp på programmets huvudskärm. I fönstret som visas navigerar du till mappen som dekomprimeras på skrivbordet. Dubbelklicka på mappen för att öppna den. Klicka en gång på filen i mappen. Klicka på knappen "Öppna" längst ner i fönstret.

Klicka på knappen "Bränn" längst ner på programmets huvudskärm. Vänta när en kopieringsfält visas över skärmen, fylls i från vänster till höger och försvinner sedan.

Avsluta DVD-bränningsprogrammet. Mata ut skivfacket, ta bort DVD-skivan och stäng facket.

Mata ut skivfacket på netbook. Placera Mini Windows XP-skivan i skivfacket och stäng skivfacket. om det inte finns något skivfack, sätt in Mini Windows XP-skivan i netbooks skivfack. Stäng av netbooken.

Tryck på strömbrytaren för att slå på nätboken. Tryck upprepade gånger på F8 tills en menyskärm visas.

Tryck på F9-tangenten. Bläddra ner i listan som visas på en ny skärm tills du kommer till "Mini Windows XP." Markera "Mini Windows XP." Tryck på “Enter” för att starta om netbooken med Mini WIndows XP.