Logga in på Yahoo Messenger med ett Google-konto

1998 lanserade Yahoo en applikation som heter "Yahoo Pager", som utvecklades till Yahoo Messenger-applikationen vi använder idag. Originalfunktioner - inklusive meddelanden, varningar och sekretessinställningar - kvarstår, men tjänsten har utvidgats till att omfatta uttrycksfulla statusmeddelanden och uttryckssymboler. En annan funktion som lagts till sedan den ursprungliga utgåvan är möjligheten att komma åt Messenger från en användares e-postinkorg. Du kan använda Google för att komma åt ditt Yahoo-konto, men för att fortsätta använda Yahoo-tjänster med en Gmail-adress måste du konfigurera ett nytt konto och ändra ditt lösenord.

Logga in på Yahoo Mail

Besök Yahoo-hemsidan och klicka "Mail" uppifrån. För att logga in med ditt Google-konto, klicka på “Google” -knappen på e-postinloggningsskärmen och klicka sedan på "Logga in". För att Google ska kunna ge åtkomst till ditt konto måste du logga in med ditt Google-användarnamn och lösenord.

Skapa ett uppgraderat Yahoo ID

Välj en ny e-postadress för ditt uppgraderade Yahoo-konto. Yahoo listar förslag som liknar din gamla Yahoo-e-postadress under fälten "Yahoo ID / Email". Du måste också ange ett nytt lösenord och sedan upprepa lösenordet för verifiering. När du är klar klickar du på "Uppgradera mitt konto."

Installera Yahoo Messenger

Ladda ner och installera Yahoo Messenger från Yahoo Messenger-hemsidan (se länk i referenser.) Klicka på applikationen från din webbläsares lista över slutförda nedladdningar, som du kan visa när som helst genom att trycka på "Ctrl-J" på tangentbordet och följ instruktionerna i guiden för att slutföra installationen. Om Messenger redan är installerat, hoppa över det här steget.

Använda ditt uppgraderade Yahoo ID

Öppna Yahoo Messenger från datorns skrivbord. Sök efter den med Windows-sökcharmen genom att trycka på "Windows" -tangenten och sedan skriva "Yahoo Messenger." Klicka på ikonen som visas eller klicka på brickan från skrivbordet. Logga in med ditt uppgraderade Yahoo ID. Detta nya ID är knutet till ditt Gmail-konto, och du borde kunna få åtkomst till din brevlåda och den inbyggda Messenger med din Gmail-adress fritt.

Messenger som en mobilapplikation

Yahoo Messenger finns att ladda ner i Windows Phone Store, Google Play och iOS App Store. Sök efter “Yahoo Messenger” och installera programmet. Du kan logga in med ditt uppgraderade Yahoo ID på dessa mobilapplikationer för åtkomst till kompislistor när du är på språng.

Logga in med Facebook

Yahoo-användare kan också använda Facebook för att logga in på ett Yahoo-konto för e-post och meddelanden. Öppna Yahoo Mail-inloggningssidan och klicka på "Facebook" under "ELLER". Ge Yahoo behörighet att använda ditt Facebook-ID och logga in med ditt Yahoo ID för att komma åt e-post och meddelanden.