Hur man bestämmer antalet följare på Facebook

Facebook gör att du kan ha både vänner och följare i nätverket. Vänskap är ett tvåvägsförhållande - du kan se dina vänners uppdateringar och de kan se dina (beroende på de sekretessinställningar som konfigurerats för varje inlägg). Om du följer någon är detta en enkelriktad relation: Du kan se användarens offentliga uppdateringar, men den personen ser inte din.

Hitta efterföljande nummer

Följ länken till din tidslinje från nyhetsflödet (klicka på ditt användarnamn eller profilbild för att hitta den) och antalet följare du har visas i rutan Om högst upp på sidan. Klicka på länken "x personer" (där "x" är antalet personer som följer dig) för att se vem dina följare är - klicka vidare till varje användares tidslinje och du har möjlighet att lägga till personen som vän eller följa någon offentliga uppdateringar publicerade från kontot. Samma länk "Följs av" visas i rutan Om för alla andra Facebook-användare som har aktiverat funktionen så att du kan se hur många följare andra har.

Hitta vännummer

Vänner och anhängare hålls åtskilda på Facebook-tidslinjer. Öppna vilken som helst Facebook-tidslinje (din eller någon annans) och klicka på länken "Vänner" för att se hur många vänner personen har på det sociala nätverket. Om användaren följer vissa personer på Facebook kan du se vem dessa personer är genom att öppna fliken "Följande". Om du inte kan visa någon annans vännerlista på Facebook har användaren troligen ställt in den som privat.

Aktiverar följande

Du kan inte följa någon på Facebook om inte den användaren har aktiverat följande funktion. För att aktivera det för ditt eget konto, klicka på den vita kugghjulsikonen i verktygsfältet, välj "Kontoinställningar" och öppna sedan "Följare" -sidan. Markera rutan högst upp på sidan för att aktivera alternativet, som sedan kan konfigureras efter behov med hjälp av inställningarna nedan. Välj länken "Vill du veta vilka följare kan se? Visa din offentliga tidslinje" för att se de offentliga inlägg som är synliga för dina följare.

Hur följande fungerar

Hur följande fungerar beror på om en viss användare har aktiverat funktionen eller inte - om du inte kan se en följare räkna med någons tidslinje är det troligt att funktionen fortfarande är inaktiverad. Om du skickar en vänförfrågan till en annan användare som har aktiverat följande blir du automatiskt en följare tills begäran bekräftas (och förblir en följare även om den nekas). Om du slår vänner med någon och du har aktiverat följande, nedgraderas personen automatiskt till en följare som bara kan se dina offentliga inlägg.