Förstör elektronik med elektromagneter

Svaga elektromagneter är användbara för elektronik, till exempel de som du hittar i högtalare och headset, men starka elektromagneter kan skada elektroniska komponenter på grund av hur elektroniska enheter använder elektriska laddningar för att driva och lagra data. Även om det inte förstör enheten fysiskt, kan en stark elektromagnet göra en bit elektronisk utrustning värdelös genom att ta bort enhetens programmering.

Elektronik

Elektronik får sitt namn för att de fungerar genom att lagra elektriska laddningar i form av elektroner. Dessa avgifter dikterar öppning och stängning av vägar för strömmar genom kretsar. Processorer lagrar och flyttar laddningar mellan olika transistorer för att köra beräkningar och jämföra värden. Diskbaserade hårddiskar använder närvaro eller frånvaro av en elektronisk laddning på enskilda sektorer av en snurrande magnetisk skiva för att lagra och hämta filer. Den exakta positioneringen av dessa laddningar är vilken elektronik som styr.

Firmware

Datorer kör program, men program kör också datorer. Program reglerar öppning och stängning av kretsportar och tolkar närvaron eller frånvaron av laddningar i transistorer eller andra lagringsmedier. Dessa program på hårdvarunivå lagras som elektriska laddningar, på samma sätt som filer, på hårddiskar eller minneskretsar som är anslutna till enhetens kretskort.

Elektronik och magneter

Magneter utstrålar en magnetisk laddning: antingen positiv eller negativ. Positiva och negativa laddningar dras till varandra, medan positiva laddningar stöter bort andra positiva laddningar och negativa laddningar stöter bort andra negativa laddningar. Magnetkraften i elektromagneter har förstärkts av en elektrisk ström. När en tillräckligt kraftfull elektromagnet kommer nära en bit elektronisk utrustning kommer det att påverka elektronerna i transistorerna och minnessektorerna på hårddiskar och minnesmoduler.

Slutresultat

När du utsätter en bit elektronisk utrustning för en kraftfull elektromagnet kan den ta bort de samlingar av elektroner som utgör de program som kör enhetens kretsar. Utan koden för programmet i kretsens lagring kan enheten inte fungera korrekt. Medan de fysiska kretsarna kommer att vara intakta efter exponering för en elektromagnet, kommer effekten av elektromagneten att göra enheten oanvändbar. Detta gör elektromagnetisk exponering till en populär metod för att radera känslig elektronisk data.