Fungerar Norton Antivirus när prenumerationen upphör?

Norton Antivirus är en säkerhetsprogramvarupaket som skyddar din dator från virus och spionprogram och fungerar på en årlig prenumerationsmodell. Att betala varje år ger dig tillgång till nya uppdateringar och komplett funktionalitet. Men om du slutar betala prenumerationen upphör Norton att fungera efter en viss tid.

Prenumerationsprocess

När du köper en kopia av Norton Antivirus sätter du upp ett års antivirusskydd. Detta inkluderar all funktionalitet i programmet samt alla virusdefinitioner eller programuppdateringar som kommer ut under det året. Dina prenumerationsbetalningar görs för hela året istället för månad för månad, och du kan ställa in automatiska betalningar så att din prenumeration förnyas av sig själv.

Förnyelser och funktionalitet

Om du inte vill förnya automatiskt börjar Norton varna dig 15 dagar i förväg om att ditt program håller på att upphöra att gälla. Vid det här laget fungerar Norton fortfarande utan att funktioner går förlorade eftersom din prenumeration fortfarande är aktiv. Norton ger dig popup-varningar fram till den dag din prenumeration löper ut. Vid denna tidpunkt kommer Norton att sluta fungera helt, men du kommer fortfarande att ha programmet på din dator.

Ändring av policy

Tidigare skulle Norton fortsätta arbeta efter att din prenumeration upphörde. Den enda skillnaden är att du inte skulle kunna ladda ner virusdefinitionsuppdateringar, vilket innebar att alla nya virus som inte finns i Nortons bibliotek kommer att upptäckas. Varje version av Norton Antivirus från 2007 inaktiverar sig dock helt den dagen din prenumeration löper ut, vilket ger inget skydd alls. Det enda sättet att åtgärda detta är att betala för att förnya.

Alternativ

Om du inte har råd med ytterligare ett år eller inte vill betala för ditt antivirusprogram finns det många tillförlitliga och kostnadsfria alternativ. AVG Free, Avira Antivirus och Avast är tre sådana alternativ. De kommer med alla funktioner i betalda program tillsammans med ständiga uppdateringar. Om du oroar dig för kvaliteten på gratisprogram, överväg att titta på användarrecensioner av varje program. för att se hur bra de går. Var medveten om att betala mer i termer av tillgängliga applikationer inte alltid motsvarar bättre kvalitet.