Negativa effekter av hacking

Medan vissa hackare kanske inte oroar sig för konsekvenserna av deras handlingar, finns det lite debatt om att hacking har flera negativa effekter. Företag och regeringar spenderar ett oräkneligt belopp för att förhindra skador från hacking. Storskaliga hackattacker orsakar omfattande webbplatsskador, ekonomiska skador och besvär.

Försäljningsförluster

När webbplatsen för ett företag hackas kan den bli icke-operativ under en längre tid. Under den här tiden kan företaget förlora kunder och pengar eftersom dess webbplats inte fungerar. Om företaget säljer varor via sin webbplats är det lämpligt att förlora ännu mer inkomst. Om en företags webbplats infekterar besökare kan de välja att inte längre besöka den webbplatsen, även om den återigen är säker. Citigroup sa att de förlorade 2,7 miljoner dollar när dess webbplats hackades i juni 2011.

Extrakostnader

Företag och regeringar måste också spendera betydande medel för att betala tekniker för att återställa hackade webbplatser. När hackare attackerade Sonys PlayStation 3-nätverk i april 2011 spenderade företaget 170 miljoner dollar för att åtgärda skadan, enligt PCWorld. Webbplatsägare måste också betala för säkerhets- och skyddsåtgärder för att förhindra potentiella hackattacker.

Dataförlust

När hackare infiltrerar en webbplats ändrar de ofta och förstör data. Medan en del av dessa data kan återställas efter attacken, kan vissa gå förlorade för alltid. Data som går förlorade från en företags- eller myndighetswebbplats kan ha otaliga skador och negativa konsekvenser. Om en hackare förstörde ett företags redovisningsfiler, till exempel, skulle företaget inte längre veta vem som var skyldig det pengar. De mest imponerande siffrorna kommer från förra året. RSA Security lider när 40 miljoner anställda registrerar att de hanterar stulits till följd av hacking i mars 2011.

Negativt rykte

Om ett företags eller en myndighets webbplats är ett upprepat mål för en hackare kan det hamna betydligt ofta. Som ett resultat kan organisationen bakom webbplatsen börja få ett negativt rykte. Vissa konsumenter kanske tror att företaget utformar sin webbplats dåligt, använder amatörskydd eller till och med har gjort något för att röra en hacker. Adobe Systems Inc. drabbades av skada på rykte när hackare gjorde en lista över sina kunders användarnamn och lösenord i oktober 2013.