Varför en iPod hoppar över låtar

Apple Incs iPod började som en MP3-spelare, men växte gradvis till att utföra en mängd olika uppgifter, som att surfa på Internet, spela upp videor och bläddra bland bilder och andra digitala medier. IPod-linjen erbjuder nu en mängd olika modeller, men de har alla ett liknande system för ljuduppspelning. Ibland kan en iPod hoppa över spår, vilket gör att vissa låtar på din spellista förblir ospelbara. Denna hoppning kan vara resultatet av ett antal möjliga fel, men de flesta kan åtgärdas utan behov av teknisk hjälp.

Återställ din iPod

En iPod är komplex och kan därför vara ganska känslig. Ibland kan systemfel uppstå som kan lösas genom att återställa enheten, precis som du kan starta om en dator för att åtgärda ett fel. Återställning av iPod är i huvudsak en omstart av enhetens operativsystem och kan förhindra att iPod hoppar över låtar. Hur exakt du återställer enheten beror på vilken typ av iPod du har, så leta reda på avsnittet Resurser för en länk som förklarar processen för varje modell.

Uppdatera iTunes och iPod

Tidigare har det funnits några buggar som har fått iPods att hoppa över låtar och andra ljuduppspelningsfel, men många av dessa fel fixades i uppdateringar och korrigeringar för både iTunes-applikationen och iPod-systemen. Kör iTunes för att söka efter uppdateringar och anslut sedan din iPod för att kontrollera om det finns några tillgängliga uppdateringar för det också. Installera något om tillgängligt, eftersom de kan åtgärda problem som är relevanta för din iPods hoppproblem.

Synkronisera din iPod igen

En ojämn eller ofullständig synkronisering kan orsaka att vissa ljudspår registreras på din iPod, men faktiskt inte innehåller de data de behöver spela. Detta kan hända om du kopplar ur din iPod för snabbt, mitt i en synkronisering eller innan iTunes säger att det är säkert. Detta kommer att resultera i att låtarna listas i dina spellistor, men hoppas över när de väl har valts eller nås. Om du synkroniserar din iPod kan du åtgärda problemet genom att sätta tillbaka hela musikfilerna på din enhet.

Kontrollera iTunes Songs

Ibland kan vissa sångfiler på din dator flyttas eller raderas av misstag. När detta händer kommer de att finnas kvar på iTunes, men kan inte spelas. Detta kommer också att innebära att låtarna på din iPod påverkas. Kontrollera hopplåtarna i ditt iTunes-bibliotek för att se till att de kan spelas korrekt på din dator. Om du behöver flytta låten eller importera den till ditt bibliotek och synkronisera sedan din iPod igen.

Återställ din iPod

Vissa problem kan inte åtgärdas genom att återställa din iPod helt, vilket rensar all information på den, synkroniserar den sedan och uppdaterar den. Om dina data har skadats och en enkel återställning eller synkronisering inte hjälper, är det ett giltigt alternativ att återställa dem. Medan den rensar dina data kommer den automatiskt att synkronisera sig själv med ditt iTunes-bibliotek med intakta inställningar, så oroa dig inte för att behöva ställa in varje spellista eller bildbibliotek igen. Återställa en iPod är vanligtvis en sista utväg för många eftersom det är en tidskrävande process.