Hur man gör skärmstorleken större och mindre på Facebook

Medan Facebook inte har ett särskilt protokoll för att ändra skärmstorleken kan du ändå göra sidan större eller mindre med en metod som fungerar för alla webbsidor. Om du gör det kan du skydda din integritet eller bara göra webbplatsen lättare att se. När du justerar skärmstorleken på Facebook förblir storleksändringen densamma för alla webbplatser som öppnas på samma flik.

Öka

Att öka Facebook-fönstren kommer att utöka allt på skärmen. Bilder, ikoner och text blir större. Håll ner "Ctrl" och tryck på "+" på tangentbordet för att göra skärmen större på en dator. Håll ner "Cmd" och tryck på "+" på tangentbordet för att göra skärmen större på en Mac. Ju fler gånger du trycker på "+", desto större blir skärmen.

Minska

Att minska skärmstorleken fungerar på samma sätt som att öka den - alla objekt på skärmen görs mindre. Håll ner "Ctrl" och tryck på "-" på tangentbordet för att göra skärmen mindre på en dator. Håll ner "Cmd" och tryck på "-" på tangentbordet för att göra skärmen mindre på en Mac. Ju fler gånger du trycker på "-", desto mindre blir skärmen.

Justera teckensnitt

I Windows 8 kan du justera teckenstorleken på skärmen utan att ändra skärmupplösningen. Det gör texter lättare att läsa utan att försämra utseendet på bilder, ikoner och annat innehåll. För att ändra teckensnittsinställningarna, håll muspekaren över det övre högra hörnet på skrivbordet, klicka på "Sök" och skriv sedan "Visa". Klicka på "Inställningar" och välj sedan din skärmstorlek. Klicka på "Apply" för att avsluta. När du har loggat ut från Windows och loggat in igen kommer ändringarna att träda i kraft.

Fördelar

Möjligheten att öka och minska skärmstorleken på Facebook gör Facebook mer tillgängligt för personer med synförhållanden och hjälper webbplatsen att passa bättre på fler enheter. Om du till exempel läser på en större skärm visas mindre text större än samma storlek på en netbook-skärm. För att se de bästa detaljerna på foton eller undersöka nyanserna i ett Facebook-spel är det ett måste att öka skärmstorleken. Om du använder din bärbara dator på ett offentligt ställe och vill ha sekretess kan du minska skärmstorleken för att förhindra att tittare läser innehållet på skärmen.