Kan du spåra ett e-postmeddelande du fått från en iPhone?

Det är möjligt att spåra alla e-postmeddelanden du får till IP-adressen som ursprungligen skickade e-postmeddelandet. Det är lättast att direkt identifiera avsändaren om IP-adressen inte ändras ofta eller alls. Dock är nästan alla IP-adresser som används för konsumenter, inklusive iPhones, dynamiska. Det betyder att adressen sannolikt kommer att ändras varje gång iPhone ansluter till nätverket. Av denna anledning är det svårt att garantera att IP-adressen som skickar ett e-postmeddelande är en iPhone eller någon annan enhet. Du kan dock jämföra den okända e-postadressen från IP-adressen med kända avsändares IP-adresser i din brevlåda för att få mer förtroende för att identifiera källan.

Steg 1

Visa hela e-postrubriken för det e-postmeddelande du vill spåra. Hela rubriken visas inte som standard i många e-postläsare, så du måste hitta den inställning som gör att du kan se hela e-postrubriken. Till exempel, i Microsoft Outlook, dubbelklicka på ett e-postmeddelande för att öppna det i sitt eget fönster och klicka sedan på "Arkiv" och sedan "Egenskaper". Hela rubriken finns längst ner i fönstret "Egenskaper".

Steg 2

Leta upp raderna i e-postrubriken för "Ämne" eller "Datum". Dessa rader kommer mot botten av hela e-postrubriken.

Steg 3

Titta noga på varje rad som går tillbaka till toppen av rubriken. Identifiera den första raden du ser med text som liknar "Mottagen från" eller "X Mottagen: från." Ett vanligt misstag är att använda en rad med texten "Mottagen av." Det är viktigt att nyckelordet "från" står i raden.

Leta upp IP-adressen i raden som innehåller texten som "mottagen från." Det här är IP-adressen som härrörde från e-postmeddelandet. Om du misstänker att e-postmeddelandet kommer från en annan av dina kontakter kan du jämföra denna IP-adress med andra e-postmeddelanden som tagits emot från samma avsändare.