Hur man laddar upp foton från iPhone till iCloud-foton

iCloud Photos är tätt integrerad med Apple-enheter och fungerar bra med den ursprungliga Photos-appen på iPhone, iPad och Mac. Nedan följer stegen för att ladda upp foton från iPhone till iCloud-foton.

Ladda upp foton från iPhone till iCloud-foton

Innan du laddar upp foton till iCloud-foton måste du se till att du har tillräckligt med lagringsutrymme tillgängligt på ditt iCloud-konto.

Begränsat 5 GB lagringsutrymme som finns tillgängligt i gratis iCloud-konto kommer inte att räcka för att lagra alla dina foton och videor i iCloud-foton.

Om du funderar på att hålla alla dina foton och videor på iCloud kan du köpa mer iCloud-lagringsutrymme från Apple till mycket överkomliga priser (50 GB för $ 1, 29 / månad).

1. Ladda upp foton från iPhone till iCloud-foton

Allt som krävs för att ladda upp foton från iPhone till iCloud Photos är att helt enkelt slå på iCloud Photos-alternativet på din enhet.

När iCloud Photos är aktiverat kommer alla foton som du fotograferar på din enhet att laddas upp automatiskt till iCloud Photos.

1. Öppna Inställningar på din iPhone, bläddra ner och knacka på Foton.

2. Aktivera iCloud-foton på skärmen Foton genom att flytta väljaren till PÅ-position.

På samma skärm kan du välja antingen 'Optimera iPhone-lagring' eller till 'Hämta och behålla original'.

Optimera iPhone-lagring: Om du väljer det här alternativet kommer originalfoton på din enhet att ersättas med optimerade eller komprimerade versioner. En kopia av bilder med full upplösning lagras i iCloud

Ladda ner och behålla original: Original i full upplösning kommer att förvaras både på iCloud och även på din interna lagring.

2. Ladda upp foton från Mac till iCloud-foton

Följ stegen nedan för att ladda upp foton från Mac till iCloud Photos.

1. Öppna appen Foton på din Mac.

2. Klicka på fliken Foton i den översta menyraden och välj Inställningar ... i listrutan.

3. Klicka på iCloud-fliken på nästa skärm och markera alternativet iCloud Photos.

När du väljer alternativet iCloud Photos, börjar Photos-appen att ladda upp alla foton från din Mac till iCloud Photos.

På samma skärm kan du välja något av följande alternativ.

Ladda ner original till Mac: Välj det här alternativet för att behålla en kopia av originalfoton och videor på Mac, utöver de som laddas upp till iCloud.

Optimera Mac-lagring: Original i full upplösning Foton på Mac kommer att ersättas med komprimerade eller optimerade versioner för att spara lagringsutrymme.

iCloud-fotodelning: Gör att du kan skapa en delad mapp på iCloud för att dela foton med din familj och vänner.

Fördelar med iCloud Photos

Den största fördelen med iCloud Photos är att det ger dig tillgång till alla dina foton från alla enheter och var som helst i världen.

Foton som du laddar upp från iPhone till iCloud Foton synkroniseras automatiskt över alla dina iCloud-aktiverade enheter.

Om du till exempel tar nya foton på iPhone blir fotona tillgängliga på din iPad, Mac och Windows PC.

Med iCloud Photos kan du också ta så många bilder du vill på iPhone utan att behöva oroa dig för din lagringskapacitet.

Om din iPhone blir full när du fotograferar kan du helt enkelt ta bort foton från din enhet och de är fortfarande tillgängliga i iCloud Photos.