Hur man roterar foton på Mac med hjälp av förhandsgransknings- och fotonappen

Om du inte var medveten är appen Förhandsvisning och foton på din Mac utrustad med grundläggande fotoredigeringsfunktioner. I den här artikeln tittar vi på hur du roterar foton på Mac med Preview och Photos-appen.

Rotera foton på Mac med hjälp av förhandsgranskningsappen

Följ stegen nedan för att rotera foton på Mac med förhandsgranskningsappen.

1. Dubbelklicka på det foto som du vill rotera.

Om du har ändrat din standardfotovisare till något annat än förhandsgranskningsappen, högerklickar du på det foto som du vill rotera och klickar sedan på Öppna med> Förhandsgranska i snabbmenyn (se bild nedan)

2. När fotot har öppnats i förhandsgranskningsappen klickar du på Verktyg från den övre menyfältet på din Mac och klickar sedan på alternativet Rotera eller vänd (se bild nedan)

Rotera flera foton på Mac med hjälp av förhandsgranskningsappen

Följ stegen nedan för att rotera flera foton med förhandsgransknings-appen på din Mac.

1. Tryck på kommandotangenten på Mac: s tangentbord och välj sedan alla foton som du vill rotera.

2. Högerklicka sedan på en av de valda fotona och välj sedan Öppna med> Förhandsgranska alternativet i snabbmenyn (se bild nedan).

Obs! Alla valda foton bör öppnas i ett enda fönster. Upprepa steget ovan om de valda fotona öppnas i separata eller flera fönster.

3. När fotona öppnas i ett enda fönster klickar du på Redigera från den övre menyfältet på din Mac och klickar sedan på Välj alla på rullgardinsmenyn (se bild nedan).

4. Klicka sedan på Verktyg-alternativet i den övre menyfältet på din Mac och klicka sedan på alternativet Rotera eller vänd, vilket som helst som passar dina krav (se bild nedan)

Rotera foton på Mac med Photos-appen

Den inbyggda Photos-appen på din Mac har också förmågan att rotera foton. Detta kan vara ganska användbart om några av de foton som du just överfört från din iPhone inte är korrekt anpassade.

1. Öppna Photos-appen på din Mac och välj sedan det foto du vill rotera genom att klicka på det.

Obs! Du kan välja flera foton genom att trycka på kommandotangenten och sedan klicka på de foton som du vill rotera.

2. Högerklicka sedan på en av de valda fotona och klicka sedan på Rotera medurs i den sammanhangsmeny som visas (se bild nedan)